HemAppleApple visar upp Personal Voice - Återskapar din röst på 15 minuter

Apple visar upp Personal Voice – Återskapar din röst på 15 minuter

Apple bjuder på nyheter och visar upp kommande hjälpmedelsfunktioner under namnet Live Speech som bland annat innehåller ”Personal Voice” som låter användarna med hjälp av AI återskapa sin egen röst. Enligt iphonetillverkaren ska det endast krävas 15 minuter för att spara ner sin egen röst i digital form som integreras med Facetime och telefonsamtal.

IOS 17 är inte ens här ännu men Apple väljer ändå att visa upp en av nyheterna som komma skall. Med Personal Voice kommer användarna att kunna skriva en text som läses upp av ägarens egen röst. Främst lyfter man fram möjligheterna för människor som håller på att förlora rösten, på grund av t.ex. sjukdomen ALS, att bevara den i digital form.

Det hela är möjligt genom att personen själv spelar in sin röst under 15 minuter. Telefonen visar upp meningar och ord som man ska läsa upp och genom maskininlärning kan telefonen eller ipaden sedan återskapa din röst genom text.

Apple Personal Voice
Bild: Apple.
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna