HemAIApple ryktas vilja träna sin AI på nyhetsinnehåll - Redo att betala...

Apple ryktas vilja träna sin AI på nyhetsinnehåll – Redo att betala 50 miljoner dollar

Enligt The New York Times så vill Apple underlätta inträdet på marknaden genom att träna sin AI på nyhetsinnehåll från kvalitativa publicister. Man ska ha inlett diskussioner med nyhetsbyråer och publicister för att mot betalning få tillgång till deras arkiv.

Att AI för med sig en hel del upphovsrättsproblem är nu mera vida känt. Det har till och med framkommit att ChatGPT och andra AI-verktyg har kunnat ta sig förbi betalväggar.

Att Apple nu sägs vara beredda att slanta upp så mycket som 50 miljoner dollar för innehåll kan komma att sätta en ny standard för AI-marknaden. Genom att betala och sluta avtal med några av världens största nyhetssajters material och arkiv kan det i grunden förändra hur innehållsskapare ser på möjligheterna med AI.

Enligt uppgifterna är det The Times som ska ha erbjudits ett flerårsavtal värt upp emot 50 miljoner dollar eller 500 miljoner kronor i skrivande stund. Småpotatis för världens högst värderade bolag, så klart.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna