HemDigitaltIzettles omsättning ökar men så även förlusterna

Izettles omsättning ökar men så även förlusterna

Affären med Paypal kostade företaget Izettle en hel del men samtidigt ökar omsättningen. I maj 2018 köptes Izettle av Paypal precis innan man skulle noteras på Stockholmsbörsen. Affären gick av på hela 2,2 miljarder dollar eller 19,2 miljarder kronor.

I och med att företaget köptes upp just när man spenderat en större summa på att förbereda inför en börsnotering påverkade resultatet under 2018. Enligt årsredovisningen  ökade omsättningen i företaget till 881 miljoner kronor samtidigt som gick back 432 miljoner kronor vilket kan jämföras med 2017 då man backade 179 miljoner kronor.

Förberedelserna inför börsnoteringen kostade företaget 44 miljoner kronor vilket påverkade resultatet.

Jacob De Geer, VD på Izettle, gläds över siffrorna 2018 och menar att pengarna på börsnoteringen trots allt var välspenderade då det resulterade i en försäljning till Paypal.

“Att förbereda ett bolag för en börsnotering är en kostsam historia, oavsett bolagsstorlek. Samtidigt är det en nyttig process för vilket företag som helst och la grunden till att vi kunde vända på en femöring och sälja till PayPal, vilket såhär i efterhand var det bästa som kunde hänt oss – så det var värt varje krona” – Jacob de Geer, VD Izettle.

Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna