HemGoogleGoogle lanserar Reader Revenue - Betalvägg kopplat till ditt Google-konto

Google lanserar Reader Revenue – Betalvägg kopplat till ditt Google-konto

Google har lanserat ett nytt verktyg för nyhetsmedier, webbplatsägare och andra som producerar innehåll på nätet. Google Reader Revenue är en betalvägg kopplat till Google-konton. Nyhetssidor kan låsa in sitt innehåll och genom två klick kan läsarna börja prenumerera på innehållet.

Fler och fler medier väljer att låsa in sitt innehåll online bakom betalvägg men om man bara vill en eller ett par artiklar vill man kanske inte hoppa på ett 1-månad-för-1-krona-erbjudande och lämna ut sina personuppgifter och kortuppgifter.

Med Google Reader Revenue kan läsarna prenumerera direkt med deras Google-konto, som man kanske redan har sitt kort kopplat till, vilket gör själva prenumererandet enklare. Initialt kommer Google att ta 5% av intäkterna vilket gör att innehållsskaparna får den stora delen av kakan.

Många sajter är idag också helt beroende av sin trafik från Google Sök och andra plattformar. Speciellt för läsare som hittar in via Googles plattformar kommer Reader Revenue antagligen att öka antalet prenumeranter för publicisten.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna