HemKlarnaKlarna allt närmare en notering på New York-börsen

Klarna allt närmare en notering på New York-börsen

Uppgifter till Bloomberg gör gällande att svenska techbolaget Klarna siktar på en börsnotering på den amerikanska New York-börsen senare i år. Man förväntas sikta på ett värde av 20 miljarder dollar och man för diskussioner med flera investeringsbanker.

USA är Klarnas största marknad och man har även amerikanska ägare så en notering på den marknaden är rimlig, enligt Johan Nilke på Lannebo Fonder.

Även företaget Affirm, som ofta sägs vara Klarnas största konkurrent, är börsnoterade i New York.

Klarna och dess VD Sebastian Siemiatkowski har inte kommenterat Bloombergs uppgifter men man säger till Dagens Industri att bolaget ska noteras ”inom en rimlig tid”.

Trots valet av den amerikanska börsen så anses noteringen ändå vara positiv för svensk del och ytterligare ett bevis på att Sverige fortfarande kan få fram stora techbolag.

Under onsdagen redovisade Klarna även krympande förluster, en högre omsättning och lägre kreditförluster än tidigare år.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

Senaste nyheterna