HemMetaTre gånger så många laddar ner Threads som Twitter/X

Tre gånger så många laddar ner Threads som Twitter/X

Meta’s Twitter-utmanare ”Threads” lanserades under 2023 med en hype som snabbt dog och det nya sociala mediet ansågs av många som ganska dött. Men nu visar nedladdningssiffror i Apples appstore att ungefär tre gånger så många laddar ner Threads som laddar ner X.

Även om antal nedladdningar inte nödvändigtvis visar vad som är populärast så ger det ändå en fingervisning om att Threads växer mer än X. Men det ligger också i en ny apps natur att färre personer redan har den på telefonen och behöver ladda ner den.

I slutet av december var det upp emot en halv miljon installationer av Threads per dag på Google Play och iOS app store världen över.

Metas VD Mark Zuckerberg har även annonserat att Threads under det fjärde kvartalet 2023 hade 130 miljoner månatliga användare, en ökning från 30 miljoner i tredje kvartalet. Han sa även att han tror att Threads kan nå en miljard användare inom ett par år, fler användare än Twitter någonsin haft.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

Senaste nyheterna