Verktygslådan: De bästa SEO-verktygen som jag använder

När man jobbar med sökmotoroptimering/SEO så är det viktigt att man har en del seo-verktyg som gör livet lite lättare för en. Det kan vara verktyg som hjälper dig att hitta rätta sökord, följa rankingen på dina utvalda sökord, som hjälper dig att se vilka sidor som länkar till din sida, eller vilka som länkar till dina konkurrenters sidor.

Det finns fyra verktyg som jag själv använder och tycker att alla som vill jobba med SEO borde använda sig utav:

  • SEMrush
  • Ahrefs
  • Screaming Frog
  • KWfinder (finns som gratiskonto)

Dessa fyra verktyg gör det möjligt för dig att utföra de mesta utav det SEO-arbete som är nödvändigt för att du skall kunna ranka bättre.

SEMrush – Ett komplett verktyg

SEMrush är ett komplett verktyg som kan göra det mesta för dig. Det har blivit känt som ett verktyg som är riktigt vasst när det kommer till sökordsanalys, men du kan även se vilka sajter som länkar till dig och göra en teknisk analys av sin webbplats.

Ahrefs – Bästa länkverktyget

Ett komplett verktyg som är bäst i branschen på att crawla internet för länkar. När du vill ha koll på din länkprofil och analysera dina konkurrenter så rekommenderar jag att du använder Ahrefs.

KWfinder – En billigare helhetslösning

KWfinder är ett riktigt bra verktyg när det kommer till att hitta vilka sökord man skall satsa på. Här hittar du sökvolymer, konkurrensen för ett sökord, sökordsförslag samt förslag på sökord med bra potential som dina konkurrenter inte rankar för. För den som inte har råd att skaffa sig ett dyrare verktyg så som SEMrush eller Ahrefs är KWfinder ett väldigt bra och billigare alternativ.

Du kan även registrera sig för ett gratiskonto där du kan göra 3 sökningar med 50 sökordsförslag per sökning var 24:e timme.

Skaffa ett gratiskonto hos Kwfinder.com »

Grammarly – Rättstavning och grammatik på Engelska

Grammarly är ett rättstavningsplug-in till din webbläsare som hjälper dig med stavning och grammatik på Engelska oavsett var du skriver på nätet. Detta är ett verktyg jag använder hela tiden och den hjälper mig att på ett snabbt sätt korrigera eventuella grammatiska felaktigheter som händer i farten. Du får även en veckorapport med hur ditt skrivande har förbättrats eller försämrats så att du kan se dina framsteg.

Det är helt gratis att registrera sig för Grammarly och börja använda direkt. Det enda du behöver göra är att ladda ner ett plug-in till webbläsaren Chrome eller deras desktopverktyg till Windows och Mac.

Skaffa ett gratiskonto hos Grammarly.com »

Screaming Frog – Gör en teknisk analys av din webbplats

Hjälper dig att crawla alla sidor på din webbplats, på så sätt kan du göra en teknisk analys av hela din webbplats med nödvändig information.