HemSpotifySpotify får böter på 58 miljoner kronor - Brister i arbetet med...

Spotify får böter på 58 miljoner kronor – Brister i arbetet med personuppgifter

Integritetsmyndigheten (IMY) har delat ut böter till Spotify – på 58 miljoner kronor. Detta för att man anser att företaget inte har redovisat hur man använder och lagrar personuppgifter. Beslutet har fattats tillsammans med andra dataskyddsmyndigheter i EU.

IMY anser att Spotify i enighet med gällande GDPR-lagstiftning på begäran lämnar ut de personuppgifter man har. Men det är hur man faktiskt använder dessa uppgifter som myndigheten anser att oklarhet råder. I ett inlägg beskriver man att Spotify behöver vara mycket mer tydliga på denna punkt.

Vissa delar av Spotifys förklaringar kring hur man använder personuppgifterna finns också bara på engelska. Här anser IMY att man behöver tillhandahålla informationen på svenska.

IMY skriver vidare att Spotify har vidtagit vissa åtgärder för att förbättra arbetet med persondata men att man ändå finner att en bot på 58 miljoner kronor ska utdelas då man inte löst alla brister.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna