HemSpotifySpotify gör om gränssnittet - börjar med video

Spotify gör om gränssnittet – börjar med video

Vad man kallar för ”Det nya Spotify” är här och man bygger om sitt gränssnitt rejält. Discovery blir en central del i det nya gränssnittet men man säger att man inte optimerar mot att ta upp mer av användarnas tid utan istället spara tid och att användarna ska hitta meningsfullt innehåll. Något som man tycker att man hört även från andra stora företag där ute som vill framhäva sina algoritmer som något bra för användaren istället för företagets plånbok.

Discover bygger också vidare på den uppdatering som man gjorde förra året där musik, podcasts och ljudböcker hittas i separata feeder. I toppen av feeden får du personaliserade rekommendationer och previews på saker du antagligen kommer att gilla.

Efter att sociala medier och framförallt trendiga TikTok blivit en av musikers viktigaste kanaler för att nå ut till sina lyssnare vill Spotify vara med och utmana. Man vill göra det genom en utökad satsning på video samt fler tips på bra innehåll från vänner, andra personer med liknande smak som dig samt dina favoritartiser. Det blir lite mer som ett socialt medium med andra ord.

Läs hela Spotifys pressrelease här.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna