HemAIOpenAI introducerar Sora - en text till video AI-modell

OpenAI introducerar Sora – en text till video AI-modell

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, introducerar nu sitt nya verktyg Sora. En AI-modell som kan omvandla text till video på en nivå vi inte har sett tidigare. Sora kan generera upp till 60 sekundera video baserat på de prompts användaren ger den.

OpenAI beskriver sin nya AI-modell med att den kan skapa video full av detaljerade scener, komplex kamerarörelse och multipla karaktärer. Man har tagit fram ett par exempelvideos som påvisar vad den nya modellen kan skapa med hjälp av bara ett par ord.

Sora är just nu bara tillgängligt till OpenAI’s ”red team” och utvalda designers och filmskapare. Innan man släpper det till allmänheten så vill man säkerhetsställa att verktyget inte skapar olämpliga saker.

I takt med att AI-verktygen blivit bättre så har även diskussionen kring olämpliga saker som de används till tagit fart. Ett växande problem med deepfakes, förfalskade bilder och ljud, som ämnar att sprida lögner eller skada annan part.

Introduceringen av Sora kommer inte direkt att bromsa denna utveckling. Sora är så pass mer sofistikerad än tidigare verktyg att det blir svårare att skilja mellan verklighet och påhitt.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna