HemDigitaltGoogle, Apple och Amazon samarbetar för att ta fram en datastandard inom...

Google, Apple och Amazon samarbetar för att ta fram en datastandard inom hälsa

Det hör inte till vanligheterna att vi hör nyheter att några av de allra största elefanterna i företagsvärlden samarbetar med varandra. Istället brukar vi användare alltid få vänja oss vid olika standarder när det kommer till kablar, laddare och annat.

Men nu släpper man alltså nyheten att Google, Apple och Amazon har planer på att samarbeta för att ta fram en ny datastandard inom hälsa. Detta för att sjukhus och andra på ett enklare sätt ska kunna komma åt data för att hjälpa i vården av en patient. Datan är tänkt att den skall finnas i molnet och vara enkel att komma åt, på ett säkert sätt, för läkare och annan sjukhuspersonal.

Data kring hälsa och sjukvård är väldigt känslig och privat data som de flesta inte vill dela med sig av till obehöriga. Det framgår inte av dagens nyheter hur man tänker skydda den typen av data som företagen sitter på men vi får utgå från att man har en plan här.

Oavsett så är det ett stort steg att dessa företag, som vet så mycket om oss, väljer att samarbeta och förhoppningsvis försvinner även önskan om att koppla på en ekonomisk modell att profitera på och istället fokusera på att hjälpa människor att få vård.

Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna