HemDigitaltIOS 16 låter dig redigera låsskärmen på din iphone

IOS 16 låter dig redigera låsskärmen på din iphone

Under Apples senaste liveevent presenterade man en rad nya uppdateringar. En efterlängtad uppdatering är att du i IOS16 och framåt kommer att kunna redigera din låsskärm på din iphone.

Det hela börjar med en ”long press” för att gå in i redigeringsläget. Därefter kan du ändra bakgrundsbild, ändra stilen på klockan, lägga till widgets och mycket mer. Du kan även ställa in specifika låsskärmar för olika lägen din iphone är i. Till exempel kan du göra speciella ändringar när telefonen är i Fokus-läge.

Du kommer även att kunna välja i vilken ordning ett lager med klockan, en bild eller en widget hamnar. Du kan till exempel lägga så ett en bild ligger något ovanför klockan för att skapa ett djup i bilden. Notifikationerna kommer i den nya låsskärmen även att hamna i en kollapsad vy som fälls ut när du klickar på dem.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna