HemDigitaltMozilla köper startupen Fakespot som kan identifiera falska recensioner

Mozilla köper startupen Fakespot som kan identifiera falska recensioner

Mozilla, företaget bakom browsern Firefox, köper startupen Fakespot för en okänd summa. Man köper företaget för att förbättra shoppingen när man använder Firefox. Man säger själva att Firefox-användarna kommer att vara de mest informerade shopparna då Fakespots browsertillägg kan flagga och identifiera falska recensioner.

Att man inte kan lite blint på recensioner på webben har nog inte gått någon förbi. Att företag köper positiva recensioner för sina egna produkter och företag samtidigt som man köper dåliga recensioner till sina konkurrenter är en hel industri.

Men det finns företag som försöker att lösa problemet med falska recensioner. Med hjälp av AI och maskininlärning är tanken att Fakespot ska kunna identifiera falska recensioner. Detta genom att hitta mönster och andra ledtrådar i recensionerna som avslöjar dess legitimitet.06

Mozilla skriver i ett pressmeddelande att köper av Fakespot gör deras användare till de mest informerade shopparna på nätet. Över tid kommer man att introducera tillägget till sina användare som direkt på ehandlares sidor kan flagga recensioner.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna