HemGearMobilabonnemang blir allt billigare

Mobilabonnemang blir allt billigare

Förr i tiden när man skulle köpa mobil med abonnemang kunde det bli en dyr historia. Men priserna på mobilabonnemang har gått ner och det vi betalar för har ändrats. 

När mobiltelefonen kom var både telefonerna och mobilabonnemangen dyra. Speciellt kostnaden för vanliga telefonsamtal kunde vara riktigt hög. Men med utbyggnaden av GSM-nätet och modernare mobiltelefoner blev priserna något bättre. Även om priserna fortfarande var höga.

Idag betalar vi oftast ingenting för att ringa. Om man jämför mobilabonnemang idag ser man snabbt att i stort sett alla mobilabonnemang har fria samtal och sällan någon bindningstid. Det som kostar idag är surfmängden. Men även där har priserna sjunkit de senaste åren.

I takt med att mobilabonnemangen blir billigare får vi allt mer avancerade mobiltelefoner. Den största delen av det vi betalar för idag om vi köpet mobiltelefon med abonnemang är kostnaden för just mobiltelefonen. En mobiltelefon av bättre modell kostar idag ofta runt 10.000 kronor kontant. Hos mobiloperatörerna erbjuds oftast en månadskostnad där mobil och abonnemang ingår. Men eftersom mobilabonnemangen idag är så billiga är den stora delen av månadskostnaden för mobiltelefonen. När man köper abonnemang med mobil är det viktigt att kolla vad man betalar för. Ibland kan man få betala mycket mer för mobiltelefonen är vad den skulle kostat om man skulle köpt den kontant.

Vill man få ner månadskostnaden för sina mobilkostnader kan det löna sig att köpa en mobiltelefon kontant och sedan hitta det mobilabonnemang med bäst pris. På så sätt kan man få en riktigt låg månadskostnad för sitt mobilanvändande.

Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna