HemÖvrigtÖver sju miljoner svenskar deklarerade digitalt – fler än någonsin tidigare

Över sju miljoner svenskar deklarerade digitalt – fler än någonsin tidigare

Skatteverket har slagit nytt rekord – i antalet digitala deklarationer. Fler än någonsin valde att för 2023 års deklaration lämna in den digitalt. Efter den 2 maj, sista dagen att lämna in, var det över sju miljoner svenskar som hade deklarerat digitalt.

Det är inte helt lätt att visualisera en feststämningen på en myndighet som Skatteverket, men när det vankas rekord så får vi hoppas att någon i alla fall har klämt ur sig ett ”jippi”.

För rekord har det blivit, i digitala deklarationer! Över sju miljoner svenskar valde i år att lämna in sin deklaration på digital väg, vilket är en ökning med 80 000 mot föregående år.

5.2 miljoner av dessa deklarerare gjorde det via Skatteverkets E-tjänst, SMS-deklarationerna var drygt 430 000, en miljon via Skatteverkets app och 365 000 via telefon.

Det var endast 200 000 personer som deklarerade på sista dagen den 2 maj, vilket är en trend som Skatteverket ser – att fler och fler deklarerar tidigt.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

Senaste nyheterna