HemSociala MedierNu rullas Twitter Blue ut för 8 dollar i månaden

Nu rullas Twitter Blue ut för 8 dollar i månaden

Det har hänt grejer sedan Elon Musk köpte Twitter och gick in i lobbyn med ett handfat. En stor del av personalstyrkan har sparkats och Musk själv har spånat på hur han ska tjäna in pengarna för lånet han tog för att köpa Twitter.

En grej i ledet att börja tjäna mer pengar är att man framöver kommer att erbjuda Twitter Blue – den blåa ikonen för verifierade konton – till vem som helst för en kostnad på 8 dollar i månaden.

I Twitters IOS app har betalningsvilliga användare nu kunnat börja verifiera sina konton. Det verkar dock ha gått lite snabbt i svängarna då många användare rapporterar att man betalat för verifieringen men fortfarande inte fått sin blåa ikon. Meddelanden om att signa upp för Twitter Blue har också börjat försvinna för användare – så det kan dröja ett litet tag till innan det fungerar som det ska.

Hur inflationen av verifierade konton kommer att påverka dess status får vi nog vänta på och se. Men det vore inte helt oväntat om det kommer ytterligare lager ovanpå den blåa verifieringen. Tweetsen och dess trådar kommer säkerligen också att se annorlunda ut med mindre bottar och troll högst upp bland retweetsen och istället verifierade användare.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna