HemSociala MedierUSA vill tvinga ByteDance att sälja sina andelar i TikTok

USA vill tvinga ByteDance att sälja sina andelar i TikTok

Joe Biden och hans administration kräver att kinesiska ByteDance säljer sina andelar i sociala medie-företaget TikTok om man vill undvika att appen förbjuds i landet, det skriver Wall Street Journal.

Det har länge pratas om säkerhetsriskerna med kinesiska ägare av den omåttligt populära sociala medie-appen TikTok. Flera länder har förbjudit statligt anställda att använda appen på sina jobbtelefoner då säkerheten anses hotad.

Nu cirkulerar alltså uppgifterna om att USA vill få till en forcerad försäljning av företaget om man inte vill riskera åtgärder för att skydda landets invånare och dess personliga data.

Men det är inte bara vanlisar som man tror att Kinesiska staten vill ha kolla på utan den amerikanska techjournalisten Emily Baker-White som skriver för Forbes har även hon twittrat om att FBI och DOJ utreder TikTok och ByteDance för övervakning av journalister, henne inkluderat.

TikTok’s VD, Shou Zi Chew, har kommenterat kravet men säger att en forcerad försäljning inte hade löst de påstådda säkerhetsproblemen. TikTok har även lovat 1.5 miljarder dollar på ett program för att skydda amerikansk användardata och innehåll från Kinesiska staten.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna