HemSpotifySpotify redovisar sin första vinst - aktien rusar på börsen

Spotify redovisar sin första vinst – aktien rusar på börsen

Spotify har redovisat siffrorna för det första kvartalet av 2024 och det var en glad Daniel Ek som på förhand spelat in en video där han pratade om de nya rekordresultaten. I samband med rapporten skriver man även att företagets fokus på lönsamhet har gett resultat.

2024 är året där Spotify ska fokusera på lönsamhet och man har fått en kanonstart på året. Man ökar omsättningen med 20% mot föregående år till 3.6 miljarder euro, rörelseintäkterna ökar till 168 miljoner euro och bruttomarginalen ökar till 27.6%.

Antalet månatlig aktiva användare ökade med 19% mot föregående år till 615 miljoner användare. Antalet betalande prenumeranter ökade även det med 14% till 239 miljoner euro.

Daniel Ek, Spotifys VD, kommenterar i pressmeddelandet: ”När vi nu har skiftat fokus mot stark intäktstillväxt och marginalexpansion ser vi en tydlig möjlighet att se till att vi även fortsätter att bredda toppen av vår försäljningstratt. Jag känner mig positiv till de förändringar vi genomför och är fortsatt mycket övertygad om vår förmåga att nå de ambitiösa planer vi har.

Efter den positiva rapporten så reagerade aktiemarknaden och Spotifys aktie steg med upp till 20% vid ett tillfälle.

Spotifys kvartalsrapport Q1 2024
Bild: Spotify.
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

Senaste nyheterna