HemGamingLivestreamer tecknar miljardavtal med streamingplattformen Kick.com

Livestreamer tecknar miljardavtal med streamingplattformen Kick.com

Livestreamern Félix Lengyel som går under namnet ”xQc” har tecknat ett rekordavtal med streamingplattformen Kick.com. Det ickeexklusiva avtalet är värt upp till en miljard kronor. Kontraktet är skrivet på två år och är den största satsningen så här långt från Kick att utmana Twitch på livestreamingmarknaden.

Detaljerna från kontraktskrivningen kommer direkt från xQc’s manager Ryan Morrison som pratat med The New York Times. Han bekräftar att kontraktet är initialt värt 70 miljoner dollar men kan komma upp i 100 miljoner om diverse mål nås.

Kontraktet är inte plattformsexklusivt utan ”xQc” får lov att fortsätta streama på Twitch.tv, men rimligtvis finns det ett visst antal timmar inskrivet i kontraktet som han måste streama på just Kick.com.

Esport-sajten esportare.se skriver att en del av strategin med att streama på två plattformar kommer också vara att kunna hjälpa till att flytta över tittarna från Twitch till Kick. Om ”xQc” börjar dagen med att streama på Twitch för att sedan flytta över till Kick kommer tittarna att tvingas byta plattform om man vill fortsätta titta.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna