Microsoft förvärvar spelbolaget Activision Blizzard i en jätteaffär

Microsoft förvärvar Activision Blizzard och alla dess spelstudios.

Microsoft har meddelat att man tänker köpa spelbolaget Activision Blizzard för över 650 miljarder svenska kronor. Man har landat i en deal där man köper aktier i bolaget för 95 dollar per aktie. Affären är den största genom tiderna inom gamingsegmentet.

Microsoft köper Activision Blizzard, alla deras spelstudios och immateriella rättigheter så som Call of Duty, Candy Crush, Diablo och World of Warcraft, det skriver esportare.se. Affären beräknas gå i lås under första halvåret 2023.

Microsofts intentioner med affären är att, i kampen mot Sony’s Playstation Plus, kunna utöka erbjudandet i sitt Gamepass som är en månadsprenumeration som ger tillgång till Microsofts bibliotek av spel. I nuläget har Gamepass 25 miljoner aktiva användare men i och med de attraktiva rättigheterna som man nu förvärvar via Activision Blizzard hoppas man att kunna växa sin affär kring prenumerationsbaserad gaming.

Alla spelstudios som idag ligger under Activision Blizzard kommer att rapportera direkt till Microsoft Gamings VD Phil Spencer efter att affären är klar. Man påpekar även att man kommer att föra in Microsofts företagskultur och behandling av sina anställda i de förvärvade spelstudiosen, något som Activision Blizzard haft stora problem med den senaste tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Related Posts