HemGamingSvenskarna "Isak" och "Nawwk" vidare till slutspel i Paris Majorn i CS:GO

Svenskarna ”Isak” och ”Nawwk” vidare till slutspel i Paris Majorn i CS:GO

Den allra sista Major-turneringen av CS:GO är i full gång och några av svenskarna har imponerat och kvalificerat sig för slutspelet inför livepubliken. Isak ”Isak” Fahlén med sitt lag GamerLegion och Tim ”Nawwk” Jonasson med laget Apeks säkrade tredje segern i Legends Stage som ger lagen en slutspelsplats.

Isak och hans GamerLegion stod för en imponerande insats i inledningen av Paris Majorn och Challenger Stage när man med kniven mot strupen och 0-2 i matcher vann tre raka matcher mot Mouz, OG och Forze för att kvalificera sig för Legends Stage.

Väl i Legends Stage så förlorade man sin första match mot ukrainska laget Na’Vi med 16-10 i rundor men därefter hittade man återigen formen och tillbaka på vinnarspåret. Man slog 9INE med 16-13 och storlaget Fnatic med 16-11.

Men återigen var det tre segrar som krävdes för att kvalificera sig för nästa steg: slutspelet inför livepublik. Där ställdes GamerLegion mot just Apeks med svenske ”Nawwk”. Det blev GamerLegion som drog det längsta strået och vann i två raka kartor tämligen enkelt med 16-6 och och 16-9.

På den andra och avgörande kartan som säkrade slutspelsplatsen var det svenske Isak ”Isak” Fahlén som dominerade stod för flest kills (24 stycken) i matchen och hade högst matchrating på 1.51 (max 2.0).

GamerLegion ställs nu mot ett annat skrällag i kvartsfinalen av Paris Majorn – Ukrainska laget Monte. En mycket bra lottning för Isak och hans lag, en motståndare som man mycket väl kan slå.

I och med kvartsfinalplatsen har man redan säkrat över 450 000 kronor i prispengar och skulle man vinna kvartsfinalen är man garanterade minst 800 000 kronor. Vid seger i turneringen vinner man hela fem miljoner kronor samt en plats i IEM Cologne 2023 och BLAST Premier World Final.

Nawwk tog revansch på Ninjas in Pyjamas

Efter att Tim ”Nawwk” Jonasson och hans Apeks missat sin första chans att säkra en slutspelsplats mot GamerLegion fick man en ny chans mot den svenska organisationen Ninjas in Pyjamas.

Tim ”Nawwk” Jonasson har tidigare spelat i Ninjas in Pyjamas men blivit petad till förmån för andra spelare. Det brukar sägas att släkten är värst och så blev också fallet i den här matchserien.

Det blev en tight matchserie där båda kartorna gick till förlängning som båda vanns av Apeks. På den andra kartan ”Ancient” hade Ninjas in Pyjamas en ledning med 14-3 och behövde bara vinna två rundor till för att ta matchserien till en tredje och avgörande karta.

Men Apeks stod för en galen upphämtning och tog matchen till en ny förlängning. Väl där hade man ett så pass stort mentalt övertag att man kunde avgöra matchserien genom att vinna fyra av fem förlängningsrundor.

För Apeks så väntar en betydligt tuffare lottning då man ställs mot Team Liquid som endast förlorat mot giganterna i Heroic. De kommande matcherna för både GamerLegion och Apeks spelas under fredagseftermiddagen/kvällen.

Champions Stage Paris Major
Slutspelsträdet i Paris Majorn. Bild: Blast Premier.
Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna