HemGamingSvenska laget Team Liquid vann 1 800 000 kronor i Dota 2-turnering

Svenska laget Team Liquid vann 1 800 000 kronor i Dota 2-turnering

Det svenska Dota 2-laget Team Liquid har skördat nya framgångar i Dota 2 – världens största esport (sett till prispengar). Under helgen tog man en andraplacering i turneringen Dreamleague som ger laget inte mindre än 1 800 000 kronor i prispengar. Vann turneringen gjorde Gaimin Gladiators efter en spännande final.

Svenskarna i Team Liquid har dominerat Dota 2-scenen under hela året tillsammans med rivalen Gaimin Gladiators. Nu ställdes de båda lagen återigen mot varandra i finalen av Dreamleague Season 19.

I potten låg ett förstapris på över 3 000 000 kronor och en plats till turneringen Riyadh Masters senare i år. Är man intresserad av spel på Dota 2 betting så var det Gaimin Gladiators som var knappa favoriter till att vinna finalen – detta då man även vann den senaste stora turneringen.

Själva finalen gick till maximala fem kartor efter att lagen inledningsvis vunnit två kartor vardera. Men tyvärr för svensk del så föll alltså Team Liquid på den sista kartan och Gaimin Gladiators kunde säkra ännu en turneringsvinst.

Nästa stora turnering i Dota 2 är ESL One Berlin Major 2023 som spelas mellan 26:e april och 7:e maj där lagen tävlar om en total prispott på 5 miljoner kronor. Team Liquid deltar som enda svenskar även i denna turneringen.

Mattias Johansson
Mattias Johanssonhttps://digitalare.se
Skribent på Digitalare.se som bevakar de stora techbolagen samt en blandning av nyheter inom den digitala sfären. Högt och lågt mellan rena nyheter, analyserande texter och kommentarer.
Läs mer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste nyheterna